Combineren kun je leren

Week twee en gelijk lig ik er helemaal van af. Nouja, laat ik zeggen dat ik vooral even overrompeld ben door hoeveel tijd de studie kost. Zondag en dinsdag stond ik op de set voor Zwaar Verliefd! 2, en maandag had ik nog een losse opdracht in Maastricht. Omdat de opnames dinsdag tot in de nacht duurden, lag ik er woensdag goed van af en is er van studeren niks terecht gekomen. Wat wel weer top was, was dat ik de film Tenet heb gezien en ik kan alleen maar zeggen: “WAT VET!” 

Eindstand: donderdag moest ik flink inhalen om op vrijdag de colleges te kunnen bijbenen. Dat ik deeltijd doe betekent namelijk niet dat de studie op half tempo gaat, sterker nog, de studie is exact hetzelfde als de voltijd variant, maar dan met minder contacturen. Wij ‘deeltijders’ moeten dus praktisch alles zelf doen. Waar het op neer komt is dat ik – zeker in drukkere weken – beter moet plannen en dat het natuurlijk nog steeds wennen is om weer student te zijn. Voor rechten moet ik veel lezen, betogen schrijven en andere opdrachten maken om de stof onder de knie te krijgen en het was ook te mooi geweest om waar te zijn als ik binnen twee weken helemaal in een studiemodus zou zitten. Ik moet dus gelijk alle zeilen bijzetten, want over drie weken heb ik mijn eerste tentamen al. 

De colleges zijn gelukkig goed te volgen en verklaren een hoop. Komende week ga ik harder m’n best doen om eerder door alle leesstof heen te zijn, zodat ik meer tijd over hou voor de opdrachten (en het maken van samenvattingen, ook niet onbelangrijk). Maar ook al ben ik pas twee weken geleden begonnen, ik heb nu al het idee dat ik zes weken achterloop.